Tanszeradomány

Tanszeradományokat gyűjt az Útkeresés Segítő Szolgálat, hogy ezzel is segítse a kötelékébe tartozó nehéz sorsú családokat az iskolakezdés alkalmával.

A családsegítő szolgálat idén is meghirdette akcióját a tanév közeledtével. Közel 20 éves hagyományról van szó, amikor is új vagy már feleslegessé vált, de még jó állapotban lévő, használható iskolai szereket várnak a felajánlóktól. Mindig jól jön az iskolatáska, tornazsák, íróeszköz, toll, ceruza, füzet, vonalzó, tolltartó, iskolai ünneplős ruhák. Mint azt Mészárosné Libor Ágnes, az Útkeresés Segítő Szolgálat intézményvezető-helyettese elmondta, minden adományt örömmel fogadnak, és minden aprónak tűnő felajánlás nagyon sokat jelent. Volt olyan például, hogy egy idős néni színes ceruzákat és egy csomag rajzlapot vitt be az intézménybe, és nagyon hálásak is voltak érte.

Az összegyűlt adományok átadását egy rendezvény köré szervezik: a Játékfesztivál jelen állás szerint idén augusztus 11-én lesz (a járványügyi helyzet függvényében), amelyen kézműves foglalkozás és játszóház is vár a családokra. Általában száz-százhúsz érdeklődő, szülők és gyermekek vesznek részt ezen a programon, akiket a családsegítő szolgálat munkatársai hívnak el, elsősorban a városból, de a járás területéről is. Természetesen nem csak ekkor tudják átvenni az adományokat a nehezebb sorsú családok, ugyanis szeptember első hetéig tart a gyűjtés. A felajánlásokat az intézmény Bartók Béla utcai székhelyére várják nyitvatartási időben. Ruhákat nem tudnak fogadni, kizárólag ünneplő-, illetve tornaruhát, ami az iskolába kell a gyermekeknek.

Forrás: duol.hu